fbpx

EĞİTİM SİSTEMİMİZ

Hücreleme Yöntemi

Uzman eğitmenler tarafından hazırlanmış haftalık eğitim fasikülleri ile gelişim süreçlerinin sağlıklı takip edilebildiği, eksik kalan noktalara gerekli müdahalelerin zamanında yapılabildiği, tartışmasız en sağlıklı satranç ve dikkat & konsantrasyon eğitim sistemidir.

Dikkat & Konsantrasyon Eğitimleri

Dikkat & konsantrasyon eğitimleri öğrencilerimizin yaş ve seviyesine uygun 36 haftalık fasiküller olarak hazırlanmış bir sistemidir. Bu eğitim sistemi satranç eğitimleri ile birleşik olarak öğrencilerimize sunulmaktadır.

Bireysel Satranç Dersleri

Katılımcımızın ihtiyacı doğrultusunda planlanmış bir müfredat ile online ve/veya yüz yüze bireysel olarak düzenlenen derslerdir.

Kurumsal Satranç

Kurumlara satranç, satranç tabanlı strateji eğitimleri, seminler, atölyeler ve turnuva organizasyonları hizmeti verdiğimiz uzmanlık alanımızdır.

Kazanım Hedefleri

Seviye gruplarına ayrılmış öğrencilerin eğitim sonunda hedeflenen kazanımları;

1- Sürdürebilir Dikkat: Bilişsel bir görevi, görev süresince bir uyarana takılmadan bitirebilmek.

2- Çalışan Bellek: Öğrenme, akıl yürütme gibi karmaşık bilişsel görevler için gerekli bilginin sağlıklı depolanmasını sağlamak.

3- Bilgi İşleme Hızı: Bilişsel verimlilik ölçümü, kolay veya aşırı öğrenilmiş bilşsel görevleri otomatik ve akıcı bir şekilde gerçekleştirme kabiliyetini geliştirmek.

4- Dürtüsellik: Gerekli olmayan veya uygun olmayan eylemlerin bastırılmasında ve giderilmesinde fayda sağlamak.

5- Bilişsel Esneklik (Yorumlama Becerisi): Değişen durumsal taleplere bağlı olarak bilgiyi çeşitli şekillerde yeniden yapılandırma becerisini kazanmak.

6- Kategorizasyon: Bilgi, kavram ve becerileri kategorilere ayırma becerisi ve bu kavramları ve becerileri uygulama, analiz etme ve değerlendirme gibi üst düzey yetenekler için bilişsel temel oluşturmak.

7- Öngörü: Öğrenilen kalıpları gelecekte neler olacağına dair mantıklı bir şekilde öngörüp kullanma yeteneğini kazanmak.

8- Çoklu (Aynı Anda) Dikkat: İki veya daha fazla etkinlik arasında dikkat ve çabayı aynı anda kullandıklarında ileri geri hareket etme yeteneğine ulaşmak.